מידע כללי

המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית מורכבת משתי יחידות אקדמיות עצמאיות: ספרות אנגלית ואמריקאית ובלשנות. במחלקה יותר מ-20 אנשי סגל בכיר, העוסקים בפעילות מחקרית ענפה, ובנוסף ישנם כיום במחלקה יותר מ-40 תלמידים לתואר שלישי, שיותר מרבע מהם זוכים למלגות.

המחלקה מציעה מגוון תוכניות לימודים לתואר ראשון, שני (עם תיזה או בלי תיזה), ושלישי, בבלשנות או בספרות. בנוסף לתוכניות הרגילות מציעה המחלקה גם תוכניות ייחודיות: תואר שני באנגלית וכתיבה יוצרת, תואר שני בספרות עם דגש על תרגום ספרותי, ומסלול לקראת תואר שני בבלשנות במחקר קליני.

לימודי הספרות האנגלית והאמריקאית במחלקה משלבים לימוד מקיף של המסורת הספרותית באנגליה ובאמריקה עם קורסים העוסקים בסוגיות ספרותיות ותרבותיות שונות. תחומי העניין המגוונים של חברי הסגל כוללים בין השאר ספרות של העת החדשה המוקדמת, לימודי ספרות ותרבות אמריקאית, תיאוריה ספרותית, ספרות ומגדר, ספרות ותרבות ויזואלית, ודרמה מודרנית.

לימודי הבלשנות - חקר השפה האנושית - נועדו לתת לסטודנטים הבנה מעמיקה של המבנה והשימוש בשפה. חטיבת הבלשנות עוסקת במגוון רחב של נושאים ותחומים של הבלשנות הכללית המודרנית, ומחקריהם של אנשי הסגל ותלמידי המחקר במחלקה עוסקים במגוון רחב של שפות: אנגלית, עברית, רוסית, ערבית ועוד. שני מאפיינים עיקריים מייחדים את לימודי הבלשנות במחלקה לאנגלית בבר-אילן מאלה המתקיימים באוניברסיטאות אחרות בארץ:

• סגל המחלקה עוסק הן בתחומים תיאורטיים כמו תחביר, סמנטיקה ומורפולוגיה, והן בתחומים בעלי חשיבות יישומית כמו דו-לשוניות, לקויות שפה, רכישת שפה ראשונה ושניה וחקר יכולת הקריאה.
  • בכל תוכניות הלימודים בבלשנות במחלקה תופסים תחומי הפסיכולינגוויסטיקה והנוירולינגוויסטיקה מקום מרכזי. בנוסף למסלולי הלימודים הרגילים בבלשנות, מציעה המחלקה גם מסלול לימודים ייחודי לתארים מתקדמים בבלשנות במחקר קליני. חברי סגל המחלקה חברים במרכז הרב-תחומי לחקר המוח על-שם גונדה, והמחלקה מארגנת באופן שוטף הרצאות וימי עיון בנושאים בין-תחומיים הקשורים לשפה ומוח