תואר ראשון

לימודי התואר הראשון בספרות אנגלית מעניקים היכרות מקיפה עם הספרות האנגלית והאמריקנית לדורותיה. קורסי שנה א' נועדו לפתח מיומנויות כתיבה אקדמית וניתוח ספרותי של שירה ופרוזה, וכן להעניק לתלמידים רקע במסורת האינטלקטואלית והתרבותית ממנה ניזונה הספרות האנגלית. בשנים ב' ו-ג' ניתנים קורסי מבוא לתקופות שונות בהיסטוריה של הספרות באנגליה ובאמריקה וכן קורס על יצירותיו של וויליאם שייקספיר.

קורסי הבחירה והסמינרים הנלקחים בשנה ב' וג' מתמקדים בנושאים מגוונים ומציגים שלל של גישות לחקר הספרות הקלאסית והעכשווית. סמינרי היסוד (מספר הקורס מתחיל ב-4) וקורסי הבחירה (מספר הקורס מתחיל ב-6) פתוחים לתלמידי שנה ב' ואילך. הסמינרים המתקדמים (מספר הקורס מתחיל ב-7) משותפים לתלמידי תואר ראשון ושני, ותלמידי ב.א. רשאים להירשם אליהם רק החל משנה ג'.

עבור תלמידים המשלבים לימודים עם עבודה או מחויבויות אחרות, אנו מציעים את האפשרות לפרוש את לימודי התואר הראשון בספרות אנגלית על פני חמש שנים, תוך דרישה שנתית של שלושה קורסים בלבד. פרטים על מסלול זה ניתן למצוא כאן.

המחלקה לאנגלית מציעה מגוון מסלולים לתואר ראשון בספרות אנגלית, בהיקפים שונים ובשילוב עם קורסים בבלשנות או עם לימודים במחלקות אחרות. מידע מורחב בנושא ניתן למצוא בעמוד בשפה האנגלית.