למה ללמוד בלשנות? - מידע על לימודי בלשנות באוניברסיטת בר-אילן

האתגר שבחקר השפה

לימודי בלשנות הינם מרתקים ורב גוניים והם נועדו להקנות לסטודנטים הבנה טובה ומעמיקה יותר בחקר השפה האנושית.

האם אי פעם שאלתם את עצמכם כיצד פועלת שפה, או מדוע לעתים יש לה תכונות שונות מאלה שהייתם מצפים למצוא? האם תהיתם כיצד ילדים לומדים לדבר, מה קורה במוחנו כשאנו מעבדים מילים ומשפטים, או כיצד אנו מסוגלים ליצור ולהבין משפטים שמעולם לא שמענו? אתם מוזמנים להצטרף אלינו בחיפוש אחר תשובות לשאלות אלה ושאלות רבות נוספות מסוגן, ולהיות חלק מהתחום הפעיל והמרתק של הבלשנות המודרנית, שהינה לא רק חקר השפה אלא גם חקר היכולת האנושית לרכוש שפה ולהשתמש בה.

במהלך לימודי בלשנות תגלו שלימוד כל אחד מענפי הבלשנות מפתח יכולות של חשיבה וניתוח שהינן בעלות ערך בכל תחום עיסוק שבו תבחרו בעתיד. הבלשנות המודרנית שואפת לקדם את המחקר המדעי של שפה טבעית, וקיימות נקודות השקה רבות בין הבלשנות לבין תחומים כמו פסיכולוגיה קוגניטיבית, מדעי המחשב ומדעי המוח. חטיבת הבלשנות במחלקה לבלשנות וספרות אנגלית מעודדת גישה בין-תחומית ופתוחה לחקר השפה; אנו עוסקים גם בתחומים התיאורטיים של הבלשנות (כגון תחביר, סמנטיקה ופונולוגיה) וגם בתחומים היישומיים והאקספרימנטליים (כגון חקר רכישת שפה ראשונה ושניה, דו-לשוניות ולקויות שפה). בנוסף, התכנית הייחודית שלנו ללימודי בלשנות במחקר קליני מאפשרת לסטודנטים מרקע בתחומים כמו הפרעות בתקשורת להעמיק את הבנתם במנגנונים המעורבים בשימוש בשפה אנושית.

למידע נוסף על לימודי בלשנות במחלקה לבלשנות וספרות אנגלית בבר-אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5318238 | 03-5318236.

לימודי בלשנות מספקים בסיס מוצק לעתיד

לאחר סיום לימודי בלשנות בתחום הבלשנות במחלקה תוכלו לבחור במגוון רחב של כיוונים להמשך. בזכות המגוון הרחב של הנושאים שאנו מלמדים, הכולל גם תחומים תיאורטיים מופשטים וגם תחומים אקספרימנטליים של הבלשנות, תפתחו בסיס רחב של כישורים שיכינו אתכם ללימודים מתקדמים, באוניברסיטת בר אילן או באוניברסיטאות אחרות בישראל או בחו"ל. גם אם תחליטו להמשיך בלימודים מתקדמים בתחום אחר, תפיקו תועלת מן הכלים והמיומנויות שרכשתם במהלך לימודי בלשנות. מיומנויות אלה מתגלות כמועילות גם מחוץ לעולם האקדמי, ורבים מבוגרינו ביססו קריירות מצליחות בתחומים כגון הייטק, עריכה, תרגום, הוראה ועוד.

לימודי בלשנות יהפכו אתכם לאזרחי העולם

לימודי בלשנות במחלקה שלנו מתקיימים בשפה האנגלית, דבר המאפשר לכם להנות מההזדמנות לפתח את יכולת הקריאה, הכתיבה והדיבור שלכם בשפת התקשורת הגלובאלית של ימינו. אינכם צריכים להיות דוברי אנגלית ברמה מושלמת כדי להתקבל ללימודי בלשנות: הסטודנטים שלנו מגיעים ממדינות ומתרבויות שונות, ורבים מהם הינם דוברי עברית, ערבית, או רוסית כשפת אם, והאנגלית עבורם הינה שפה שניה או שלישית. במהלך לימודי בלשנות תיחשפו גם לאנגלית אקדמית וגם לאנגלית מדוברת ותזכו בשפע של הזדמנויות להשתמש ברבדים השונים של השפה האנגלית ולפתח את מיומנויות הדיבור והכתיבה שלכם, כלי חשוב ושימושי בכל תחום שבו תחליטו לעסוק בהמשך.

לימודי בלשנות באווירה חמה וידידותית

המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית היא מחלקה קטנה וידידותית, ואנו מאמינים שחשוב שתהנו במהלך לימודי בלשנות לא רק מתוכן הלימודים אלא גם מהאווירה ומהיחסים עם הסגל ועם שאר הסטודנטים. אנו עושים כמיטב יכולתנו להפוך את החוויה של תלמידנו לנעימה ככל האפשר, ותמיד תוכלו לפנות אלינו בכל בעיה או שאלה שעשויה להתעורר.