תואר ראשון

לימודי התואר הראשון "אנגלית - ספרות" מעניקים היכרות מקיפה עם הספרות האנגלית והאמריקנית לדורותיה תוך פיתוח של יכולות הקריאה והכתיבה הפרשנית של הלומדים בתכנית (ההוראה והמטלות מתנהלים כולם בשפה האנגלית). קורסי שנה א' נועדו לפתח מיומנויות כתיבה אקדמית וניתוח ספרותי של שירה ופרוזה, וכן להעניק לתלמידים רקע במסורת האינטלקטואלית והתרבותית ממנה ניזונה הספרות האנגלית. בשנים ב' ו-ג' ניתנים קורסי מבוא לתקופות שונות בהיסטוריה של הספרות באנגליה ובאמריקה וכן קורס על יצירותיו של וויליאם שייקספיר.

קורסי הבחירה והסמינרים הנלקחים בשנה ב' וג' מתמקדים בנושאים מגוונים ומציגים שלל של גישות לחקר הספרות הקלאסית והעכשווית. קורסי הבחירה (מספר הקורס מתחיל ב-6) פתוחים לתלמידי שנה ב' ואילך.הסמינרים פתוחים לתלמידי השנה השלישית ומעלה: אלה כוללים את סמינרי היסוד (מספר הקורס מתחיל ב-4), המיועדים לתלמידי התואר הראשון, והסמינרים המתקדמים (מספר הקורס מתחיל ב-7) המשותפים לתלמידי תואר ראשון ושני.

עבור תלמידים המשלבים לימודים עם עבודה או מחויבויות אחרות, אנו מציעים את האפשרות לפרוש את לימודי התואר הראשון בספרות אנגלית על פני חמש שנים, תוך דרישה שנתית של שלושה קורסים בלבד. פרטים על מסלול זה ניתן למצוא כאן.

המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית מציעה מגוון מסלולים לתואר ראשון בתחום הספרות אנגלית במסגרת התואר "אנגלית  - ספרות", בהיקפים שונים ובשילוב עם קורסים בבלשנות או עם לימודים במחלקות אחרות. מידע מורחב בנושא ניתן למצוא בעמוד בשפה האנגלית.