למה ללמוד ספרות אנגלית?

לימודי ספרות אנגלית הם הזדמנות להתוודע אל עולם עשיר של יצירה והשראה, ובה בעת לפתח מיומנויות וכלים שהם בעלי ערך רב במציאות הגלובלית שבה אנחנו חיים. זו הזדמנות לראות כיצד יצירות ספרות - רומנים, שירה, מחזות - מנסות לתאר ולהבין את העולם, אך גם לחדד את יכולתך שלך לקרוא באופן ביקורתי, להתבטא במדויק ולשכנע אחרים בעמדתך.

לימודי הספרות במחלקה מתקיימים באנגלית. באמצעות תכנית עשירה המציגה את מיטב היוצרים במסורת הבריטית והאמריקנית (שייקספיר,ג'יין אוסטן, דיקנס ואחרים) ומגוון של סוגות ספרותיות (פרוזה, שירה, דרמה), תלמידי התואר הראשון בספרות מפתחים במהלך לימודיהם יכולת גבוהה של ניתוח, פרשנות וכתיבה. מגוון הסמינרים שאנו מציעים פורשים שלל של גישות ונושאים בחקר הספרות - למשל, ספרות ומיגדר, ספרות ותרבות חזותית, ספרות ואמונה וכדומה. במקביל, הלימודים במחלקה, הכוללים גם סדנאות בכתיבה יוצרת ובתרגום ספרותי, פותחים בפני תלמידינו אפיקים נוספים לניתוב היכולות והכישורים שלהם.

למועמדים אשר כבר מחזיקים בתואר ראשון, אנו מציעים לימודי תואר שני בספרות ובכתיבה יוצרת, תואר שני בספרות עם דגש על תרגום ספרותי, ולימודי דוקטורט בספרות אנגלית. תלמידי התואר השני והשלישי בכל המסלולים משתתפים בקורסים מאתגרים ועוסקים בכתיבה, ניתוח ופרשנות ברמה גבוהה. במסגרת לימודים אלה ניתנת האפשרות לחקור לעמוק סוגייה ספרותית המעניינת את התלמיד, תחת הנחייה צמודה של חבר סגל בכיר. סטודנטים לכתיבה יוצרת כותבים במהלך לימודיהם יצירה ספרותית מקורית (סיפורת, שירה או מסות) בהדרכת סופרים ומשוררים מקצועיים. תלמידי התואר השני עם דגש על תרגום כותבים תיזה שהיא תרגום מקורי של יצירת ספרות, בליווי של מתרגמים מקצועיים ומנוסים.

מחלקתנו מתגאה באווירה חמה, משפחתית ופלורליסטית, בסגל אקדמי מסור ונגיש, ובצוות מינהלי מעולה. כולנו נשמח לעזור ולייעץ במקרה הצורך. המתעניינים מוזמנים ליצור עימנו קשר.